„Bėk bėk, žirgeli!“

 Nuo rugsėjo 1 dienos Vilniaus Antakalnio gimnazijoje veikia nuotraukų paroda „Anykščiai-Punskas. Bėk bėk, žirgeli!“  Parodos organizatoriai – gimnazijos bibliotekininkė Irena Kryžanauskienė ir mokytojas Arūnas Mikalonis, jau antrus metus bendradarbiaujantys su fotožurnalistu Vladu Ščiavinsku. Kviečiame aplankyti parodą ne tik mokyklos mokinius, mokytojus ir mokinių tėvus, bet ir visą Antakalnio bendruomenę. Dėkojame Anykščių rajone veikiančiam Arklio muziejui už parodos pristatymą naujų mokslo metų pradžiai.
  Nuotraukose matome ketvirtąjį Tradicinių kinkinių žygį su žemaitukais, kuris vyko 2018 m. gegužės 27 – birželio 2 d. ir iš Punsko (Lenkija) į Niūronis driekėsi pro Lazdijus, Alytų, Žiežmarius, Čiobiškį, Kernavę, Želvą ir Anykščius. Birželio 2 d. keliautojai dalyvavo tradicinės kultūros ir žirgų sporto šventėje „Bėk bėk, žirgeli!“
   Žygio tikslas – puoselėti ir skleisti senąsias važiavimo žemaitukais į muges tradicijas, atgaivinti senovinių pakinktų ir medinių vežimų ar jų priklausinių gamybos amatus, tobulinti vadeliotojų įgūdžius bei formuoti Lietuvos, kaip senas žirgininkystės tradicijas puoselėjančios šalies, įvaizdį.
    Keliautojus visas kelionės dienas lydėjo National Geographic Lietuva žurnalo fotografas Vladas Ščiavinskas. Dėkojame Vladui už nuostabiai užfiksuotas žygio akimirkas ir džiaugiamės galėdami pasidalinti kelionės įspūdžiais.
    Žygio dalyviai – Vaidotas Digaitis, Dalė Petraitienė, Vidas Kūlokas, Marius Kleišmantas, Rūta Bučinskaitė, Petras Vainauskis, Remigijus Žiauberis, Donatas Marčinskas, Česlovas Marcinauskas, Ramūnas Buinauskas, Mindaugas Karčemarskas.
    Žygio organizatoriai ir rėmėjai – Anykščių rajono savivaldybė, Žemaitukų arklių augintojų asociacija, Punsko valsčiaus savivaldybė, Lietuvos kultūros taryba, Lazdijų žirgininkų klubas, A. Baranausko ir A. Vienuolio-Žukausko memorialinis muziejus ir Arklio muziejus.
 

Vlado Ščiavinsko fotoparoda Antakalnio gimnazijoje

 

This entry was posted in Be kategorijos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *