Dėmesys M. K. Čiurlioniui kiekvieną rudenį

Jau penktus metus (nuo 2015 m.) atėjus didžiojo lietuvių dailininko simbolisto ir kompozitoriaus Mikalojaus Konstantiono Čiurlionio gimtadieniui (rugsėjo 22 d.) Vilniaus Antakalnio gimnazijos biblioteką papuošia parodos, skirtos menininkui atminti. Šiais metais surengėme net dvi parodas paveikslų reprodukcijų „Čiurlionis – paveiksluose“ ir biografinių knygų bei jo meną tyrinėjančių monografijų, albumų, poezijos pavyzdžių ekspoziciją „M. K. Čiurlionis“. Čia – skaitykloje  visą mėnesį (iki spalio 30 d.) sklandys čiurlioniška dvasia: dailininko paveikslai, jo portretai, knygos apie jį ir, aišku, skambės jo muzika. Taigi vis dar kas kviečiame aplankyti parodas skaitykloje ir pasisemti įkvėpimo iš jo paveikslų bei juos interpretuojančių poezijos posmų. 
   Tęsiama ir atvirų integruotų (dailės ir muzikos) pamokų, skirtų M. K. Čiurlioniui, tradicija I-ose klasėse kartu su muzikos mokytoju Rolandu. Siekdami, kad  mokiniai  daugiau sužinotų apie šį didį žmogų, kartu su muzikos mokytoju Rolandu šias pamokas organizavome ir šį rudenį – rugsėjo 23-30 dienomis 1f ir Ih klasėse.  Per šias pamokas mokiniai atsakinėja į viktorinos klausimus iš Čiurlionio biografijos ir dailės. Bibliotekos skaitykloje naudodamiesi savo žiniomis, ekspozicija ir visais kitais galimais informacijos šaltiniais gimnazijos pirmokai turi galimybę pasitikrinti kaip jiems sekasi informacijos paieškose ir giliau susipažinti su menininko asmenybe, gyvenimu ir darbais.
   Muzikos pamokose, skirtose Čiurlioniui, mokiniai atlieka muzikines užduotis, susijusias su šio kompozitoriaus kūryba. Mokytojas Rolandas pažymėjo, kad atsakinėdamas į gausius mokinių klausimus pritrūksta laiko ilgesniam muzikos klausymui.  Į raštu pateiktus viktorinos klausimus mokiniai atsakymų ieško mažomis komandomis – po du ir kartu buvo atsakingi už rezultatą. Įvertinus mokinių darbus ir muzikinių užduočių atlikimą – spalio 14 d. išrinkti nugalėtojai, kurie apdovanoti knygomis bei saldžiais prizais.

This entry was posted in Be kategorijos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *