Šalele, Gimtine !

       Kovo 10 dieną minint Lietuvos Nepriklausomybės 30 – metį, Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos skaitykloje atidaryta  5 – 8  ir 1 – 4 g klasių  mokinių piešinių paroda  „Šalele, Gimtine“. Piešinius mokiniai piešė per dailės pamokas, vedamas mokytojos Jūratės Baranauskienės. Parodoje pristatoma 30 piešinių, pieštų ant A4  formato popieriaus.
      Mokinių darbuose vyrauja savitai įvairiomis technikomis interpretuojama Tėvynės meilės tema. Vienuose piešiniuose  daug dėmesio skiriama įvairiems istoriniams objektams, kituose labiau linkstama į simbolius, kuriais įprasminama Lietuvos valstybingumo sukaktis. Čia ir Lietuvos trispalvė, Vytis, Gediminaičių stulpai, Televizijos bokštas bei Gedimino pilis. Laisvė žmogui ir valstybei suteikia sparnus svajoti, skristi, kurti. Paukštis – Laisvės simbolis, o Laisvė yra paukščio skrydis, todėl ir mokiniai savo darbuose puikiai įprasmina skraidančius svajonių paukščius, kurie turi gilią prasmę. Piešiniuose galima pamatyti tautiniais rūbais apsirengusias ilgakases lietuvaites, smagiai leidžiančias laiką senos sodybos kiemelyje ir gamtos apsupty besidžiaugiančias savo tėviške. Mokinių sieloje yra tiek grožio. Todėl ir jų  piešiniai atlikti nepaprastai kruopščiai ir kūrybingai.
      Dailės pamokai mokiniai ruošėsi labai entuziastingai. Jie iš anksto domėjosi Lietuvos istorija, praeitį menančiais pastatais, kultūriniu materialiuoju paveldu, valstybės simboliais, Lietuvoje gyvenusiais ir gyvenančiais žmonėmis, kurie visais laikais garsino ir tebegarsina mūsų šalį.
      Mokinių sukurtais piešiniais buvo ugdoma meilė savo kraštui – Lietuvai, pagarba jos žmonėms, ugdomas pilietiškumas, sąmoningumas, tautiškumas bei patriotiškumas.
      Poetas Justinas Marcinkevičius yra pasakęs: „Neliks nei duonos, bet liks Tėvynė“. Juk čia mūsų namai, kuriuose gyventi gera.
        Bibliotekininkė Daiva Mikalauskienė

This entry was posted in Be kategorijos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *