Dėl mokyklų bibliotekininkų atlyginimų 2021 m.

LBD MBS pirmininkė Leonija atliko mokyklų bibliotekininkų, skyriaus narių el.  apklausą apie (ne)padidintus atlyginimus nuo sausio 1d.   Iš gautų atsakymo matėsi, kad didžiajai daliai kolegių atlyginimai buvo nepadidinti, arba padidinti per mažai. Todėl buvo kreiptasi į ŠMSM dėl esamos situacijos paaiškinimo  ir  netvarkos sureguliavimo.
        Nuo 2021 m. sausio 1 d. vidutiniškai 3,6 proc. turėjo didėti švietimo įstaigose dirbančių  bibliotekininkų atlyginimai. https://www.smm.lt/web/lt/pranesimai_spaudai/2021-m-valstybes-biudzeto-lesos-svietimo-mokslo-ir-sporto-sritims-dideja-177-mln-eur. Švietimo įstaigose dirbantys kultūros  darbuotojai bibliotekininkai, negavo valstybės skiriamų lėšų jų atlyginimų padidinimui. Tai pažeidžia jų teisėtus lūkesčius.        

Į elektroninę 2021-02-05 užklausą apie nepadidintus atlyginimus ŠMSM atstovė atsakė: „Klasės krepšelyje skirtos lėšos mokyklų bibliotekų darbuotojų darbo užmokesčiui padidinti nuo 2021 m. sausio 1 d. (vidutiniškai 3,6 proc. darbo užmokesčio fondo). Šios lėšos kartu su kitomis klasės krepšelio lėšomis skiriamos savivaldybėms. Siūlome kreiptis į mokyklos steigėją dėl minėtų lėšų skyrimo mokykloms ir darbo užmokesčio didinimo mokyklų bibliotekininkams.“   Kodėl  valstybės skiriami pinigai turi būti „išmušinėjami“ atskirų darbuotojų, o ne išmokami pagal ministerijos nurodytą reglamentą?         Reikalaujame nedelsiant išsiųsti atitinkamą išaiškinimą visoms šalies savivaldybėms ir patobulinti lėšų, skirtų bendrojo lavinimo mokyklų bibliotekininkų darbo užmokesčio didinimui panaudojimo reglamentavimą, kad būtų vykdomi LR Vyriausybės nutarimai ir tikslinės biudžeto lėšos būtų naudojamos griežtai pagal paskirtį, išvengiant savivaldybių administracijų ir mokyklų vadovų savivalės. Bendrojo lavinimo mokyklų bibliotekininkai negali būti diskriminuojami tik dėl to, kad yra kultūros darbuotojai ir dirba švietimo įstaigų bibliotekose.
      Vasario mėn. Panašaus turinio raštus esame išsiuntę į ŠMSM, pasirašytus LBD pirmininkės  ir per Švietimo darbuotojų profsąjungą (vad. E. Milešinas). Laukiame atsakymų.
                        LBD MBS Taryba

This entry was posted in Be kategorijos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *