Prasmingų veiklų mėnuo Antakalnio gimnazijos bibliotekoje

Balandžio mėnesį gimnazijos bibliotekoje vyko pažintis su dailininku ir dizaineriu Ričardu Tuskeniu. Netrukus žinoma jo paroda „Damutės“ buvo išeksponuota gimnazijos erdvėse mokyklos bendruomenei. Balandžio 26 dienos rytą susirinkome prie paveikslų į parodos atidarymą. Jame dalyvavo dailės besimokantys trečiosios gimnazijos klasės mokiniai su mokytoja Alma, darbuotojai, mokytojai, administracijos atstovai. Pristatydamas savo tapybos darbus dailininkas papasakojo apie tai, kaip skrybėlėtosios madmuazelės užėmė svarbią vietą jo kūryboje, kalbėjo apie spalvų ir formų sąskambius, prototipus iš gyvenimo ir filmų. Menininkui buvo įteikta direktorės padėka už bendradarbiavimą ir mokinių meninių kompetencijų ugdymą. Likusią dailės pamokos dalį p. Ričardas bendravo su mokiniais: pasakojo apie savo kūrybą, atsakinėjo į mokinių klausimus.

Šį mėnesį bibliotekos skaitykloje vyko net aštuonios dorinio ugdymo pamokos su mokytoja Dalia. Antrų gimnazijos klasių mokiniai aptarinėjo globalizacijos klausimus, o su trečiokais kalbėjome apie naujų technologijų įtaką žmogui. Pamokose bendravome kviesdami vienas kitą į minutės trukmės pasimatymą. Mes kartu su mokytoja Dalia įsitraukėme į pokalbius su mokiniais. Laikas prabėgo labai greitai. Mokiniams patiko tiek nauja pamokos vieta, tiek laikrodžio metodas, nes išjudino visus, padėjo labiau pažinti vienas kitą. 

Šiuo metu skaitykloje vyksta fotografijos pamokos III kl. mokiniams su mokytoju Arūnu. Tai jau tapo ne vienerių metų tradicija. Tam tikslui parengiama fotografijos albumų paroda. Mokiniai susipažįsta su skirtingų autorių darbais, pasirenka labiausiai patikusią fotografiją ir mokosi ją pristatyti pagal mokytojo paruoštus klausimus ir fotografijos menui keliamus vertinimo kriterijus.

Balandžio mėnuo nudžiugino bibliotekos lankytojus ir naujomis knygomis. Bibliotekos fondą papildė net 62 nauji grožinės ir metodinės literatūros leidiniai. Ta proga surengta naujų knygų paroda abonemente.

This entry was posted in Be kategorijos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *