Akį džiugina spalvingi tapybos darbai

Vilniaus Antakalnio gimnazijos biblioteka – atvira erdvė meninės kūrybos parodoms. Čia rengiamos tiek mokinių, tiek mokytojų darbų ekspozicijos. Nuo kovo 1 dienos skaityklą puošia matematikos mokytojos – emeritės dr. Marytės Černelienės tapybos darbai.
   Keturiasdešimt penkios įvairaus dydžio drobės džiugina akį spalvomis ir fantazija. Verta paminėti, kad čia tik dalis jos nutapytų paveikslų. Tapyta aliejiniais arba akrilo dažais ant drobės. Stebina tai, kad mokytoja teptuką į rankas paėmė vos prieš penkerius metus ir trumpai mokėsi dailės paslapčių Kaune pas TAU (trečiojo amžiaus universiteto) dailės fakulteto dekanę, dailininkę Simoną Juškevičiūtę, vedusią dailės terapijos praktikas. Apie vieną p. Marytės paveikslą „Gyvenimo paslaptis“ (aliejus, drb.,50×40 cm.2017) ji yra pasakiusi: „Šiame paveiksle išreikšta pasąmonės intuityvioji kalba: moteriškumas, ėjimas savo gyvenimo kelio aiškia kryptimi, šventės laukimas <…>. Nuojauta šiame darbe išsiveržia per tapybą, o džiaugsmas šviesios skrybėlaitės kolorite ir antrame plane degančiomis liepsnelėmis.“ 
      Kovo 8-tosios proga vyko parodos atidarymas, į kurį susirinko menui neabejingos kolektyvo moterys: dailės ir teatro mokytojos, administracijos atstovės. Skaitykloje prie kavos puodelio aptarėme parodos autorės darbus, klausėme jos apie netikėtą posūkį į dailę. Atsakymai nuteikė viltingai. Supratome, kad ne vienas žmogus savyje slepia neatrastus talentus ir jokiame amžiuje ne per vėlu juos atskleisti. Susitikimui baigiantis įteikėme l. e. direktoriaus pareigas R. Kuncevičienės pasirašytą  padėkos raštą, atminimo dovanėlę ir puokštę gėlių. Be atidaryme dalyvavusių svečių, paveikslų autorė sulaukė nuoširdžių sveikinimų ir iš tų buvusiųjų kolegų, kurie negalėjo atvykti. 
                     parodą ir pristatymą rengė    Irena Kryžanauskienė
 

This entry was posted in Be kategorijos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *