,,Šventės Šiaurės šalyse‘‘ Vilniaus Martyno Mažvydo bibliotekoje

Jau dvidešimtą kartą Vilniaus Martyno Mažvydo  progimnazijos bibliotekoje minima Šiaurės šalių bibliotekų savaitė. Šių metų savaitės tema  ,,Šventės Šiaurės šalyse‘‘ . Mūsų mokyklos bibliotekoje šis projektas vyko jau dvidešimtą kartą. Svarbiausia projekto dalis – Šviesos ir žodžio šventė – pirmą kartą buvo patikėta pradinukams: 3b klasei ir jų mokytojai V. Malinauskienei. Darnus trečiokų kolektyvas parengė tikrų tikriausią spektaklį ,,Pepė Ilgakojinė švenčia gimtadienį“.     
     ,,Premjera“ vyko bibliotekoje, ankstų lapkričio 11-osios rytą. Spektaklį stebėjo  2 e klasės mokiniai. Spektaklis susilaukė populiarumo ir prasidėjo gastrolės ne tik po kaimynines klases – visos Pepės turėjo galimybę prisistatyti  Vilniaus miesto ,,Pasakos” kinoteatro scenoje. Bet tuo dar neužsibaigė 3b mokinių veikla projekte. Jie rinko labiausiai patikusį darbą iš  piešinių parodos ,,Pepės gimtadienis“ . Parodą parengė dailės mokytojos M. Tverkutė ir D. Varslavėnienė su 3-čių ir 5-ų klasių mokiniais. O lapkričio 13 d., dalyvaujant psichologei I. Polikevičiūtei, skaitė A. Lindgren ,,Pepės Ilgakojinės‘‘ ištraukas, aptarė, kaip reikia valdyti emocijas, kokių veiksmų imtis supykus.Sugalvotas mintis, vaikai užrašė ir išrikiavo vienoje Pepės lentynoje. Į kitą lentyną sudėjo dar negirdėtus patarimus: kaip  ,, atvėsinti“ mintis, atskleidė psichologė Inga. Rodydami  dėmesį ir savo krašto literatūrai, pirmą kartą į Šiaurės šalių bibliotekų savaitę pasikvietėm rašytoją. Tai mokinių pamėgtasis  – Vytautas Račickas. Svečias džiaugėsi, kad jam labai smagu susitikti su skaityti mėgstančiais mokiniais. Jiems pasakojo apie kūrybinio kelio pradžią, atskleidė paslaptis, kaip reikia rašyti, kad knyga būtų įdomi. O mokiniai pripažino, kad jiems labiausia patrinka skaityti dviejų autorių knygas – tai A. Lindgren, kurios gimtadienis minimas būtent lapkričio 14-ąją, ir svečio – Vytauto Račicko. Bibliotekoje parodą ,,Kalėdinės dekoracijos“surengė technologijų mokytoja R. Gustienė. Šį kartą su 5-ų klasių mokiniais, kurie gamino tekstilės darbus. Lapkričio 15-ąją beliko aptarti projekto renginius ir pasveikinti rinkėjams labiausiai patikusio piešinio autorę – 5p klasės mokinę Urtę Pumputytę.
Dėkojame visoms projekte talkinusioms mokytojoms ir kūrybingiesiems mokiniams  – susivieniję mes nuveikiame gražius darbus.

Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos bibliotekininkės
Danguolė Matulevičienė ir Regina Vaitkevičienė

This entry was posted in Be kategorijos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *